sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Joskus lipunvarsi on vain lipunvarsi

Osallistuin eilen Otetaan yö takaisin -mielenosoitukseen, jossa ilmaistiin solidaarisuutta Malmön hyökkäyksen uhreille sekä protestoitiin väkivaltaa, rasismia ja fasismia vastaan. Mielenilmaus oli hyvähenkinen: kulkueeseen Narinkkatorilta Karhupuistoon osallistui useita satoja ihmisiä, ja rumpuryhmän rytmit pistivät tanssijalan vipattamaan niin, ettei marssiessa tullut edes kylmä takatalvesta huolimatta. 

Etukäteenhän toki jo tiesi, mitä nettikeskustelu aiheen ympärillä tulee olemaan. Ilta-Sanomien uutisen kommenttiraidalla muistettiin heti mainita, että vasemmistolaisten paranisi pitää suuta soukemmalla, koska Stalin, Pohjois-Korea ja niin edelleen. Hommaforumin keskustelu oli toisaalta hauskaa, toisaalta ahdistavaa. Olisi varmaan ollut ensimmäinen kerta kun olisin pelännyt Helsingin yössä joukkojen käyvän suunnitelmallisesti päälle jos olisin osunu tuollaisen naamioparaatin kanssa samalle reitille.

Jampat kantavat aivan estoitta pesäpallomailoja, pelaamaan menossa?
Mitähän mieltä poliisi?

Naamioituminen kertoo kaiken, halutaan väkivaltaa ja varoiksi naamioidutaan jotta ei jouduta vastuuseen jos mahdollisesti satutaan hakkaamaan hengiltä satunnainen ohikulkija joka tietenkin määritellään porukalla "äärioikeistolaiseksi".
Väkivallan ihannoitsijoita koko sakki ja sen verran pitäisi olla yhteiskunnalla varaa että jotain terapiahoitoa saisivat.

Hommalaiset, persut sun muut ovat yleensä kovia poikia itkemään, jos heidän sanomisiaan tai tarkoitusperiään on "vääristelty". Siksi on aina varsin elähdyttävää huomata porukan syyllistyvän itse täysin samaan. Koko ketjussa käyty keskustelu mielenosoittajien "väkivaltaisuudesta" kiteytyy kuviin, joissa esiintyjien tulkitaan kantavan "astaloita", jotka edellämainitussa lainauksessa tulkitaan pesäpallomailoiksi. Kuvia hieman tarkemmin tarkastellessa huomaa kuitenkin, että kyseessä ovat lipunvarret. Tokihan niilläkin halutessaan voi ohikulkijalle aiheuttaa vammoja, mutta melkoista älyllistä epärehellisyyttä vaatii sanojalta väittää antifa-lippua pesismailaksi.

Niin, oikeastihan tässä postauksessa tarkoitukseni oli vain jakaa pari kuvaa miekkarista, mutta en voinut vastustaa kiusausta kun se minulle noin hopealautasella tarjoiltiin. Kiitos järjestelijöille, tämä oli onnistunut tapahtuma :)
Ei kommentteja: