keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Iltapäivälehdet ovat käyttäneet jo kaikki otsikot, pahoittelemme puutetta.

Suuri ja mahtava The Vaalirahakohu se senkun paisuu. Nyt väläytellään jo uusia eduskuntavaaleja, ja oppositio on aikeissa aiheen tiimoilta oikein kokoustaakin jo huomenna. Jopa hallituspuolue Vihreistä löytyy sympatiaa eduskunnan hajottamiselle.

Omaan nenääni koko vaalispekulaatiossa haiskahtaa lähinnä populismi ja pyrkimys kiillottaa omaa, kohussa ryvettynyttä kilpeä. Mitä ihmettä on tapahtunut välikysymysmenettelylle? Kohuhan on koviten horjuttanut Kepun ja Kokoomuksen edustajia, ja loogisimmalta ratkaisulta tuntuisi hallituksen äänestäminen kumoon välikysymyksellä. Tässä tilanteessa kun rivit horjuvat, saattaisi enemmistöhallituskin kaatua. Välikysymyksellä saataisiin asia hoidettua siististi normaalin päiväjärjestyksen mukaisesti, ja eduskuntavaalit voitaisiin sitten järjestää ajallaan.

Jotenkin tuntuu, että koko tämä vaalirahahässäkkä on laajennut jo täysin hallitsemattomasti eteneväksi fraktaalikuvioksi, joka multiploi haaransa jatkuvasti eikä jokaista keskustelulinjaa pysty seuraamaan edes väyrynen. Tuliko jollekulle oikeasti yllätyksenä tieto, että poliitikkojen rahanhankintakeinot eivät aina ihan kestä päivänvaloa ja että jotkut taitavat myös rahan jakamisen itselleen? Tokihan kyseessä on skandaali ja vastenmielinen ilmiö, mutta silti jotenkin toivoo tämän polemiikin saavan kohta päätöksensä. Päästäisiin viimeinkin keskustelemaan päätöksistä päättäjien sijaan.

Ei kommentteja: