perjantai 19. lokakuuta 2012

Olkiukkojen karnevaali

Olkiukolla tai olkinukella tarkoitetaan sellaista argumentointitapaa, jossa vastapuolen väite kärjistetään niin äärimmilleen, että se saa väitteen esittäjän näyttämään ääliöltä. Hyökätään siis muunneltua väittämää vastaan. Jokainen, joka on joskus osallistunut nettikeskusteluihin, tietää olkiukkojen piiskaamisen olevan äärimmäisen yleinen tapa. Ongelmallista tästä tulee silloin, kun olkiukot vähin erin lihallistuvat "totuuksiksi" eikä alkuperäisestä väittämästä ole jäljellä enää pihaustakaan. Puolustaudu siinä sitten, kun et oikein enää tiedä, mitä olit edes alun perin puolustamassa.

Ajattelin tässä perjantain ratoksi pistää muutaman olkiukon päreiksi, jotta jatkossa näihin törmätessäni voin linkittää tähän blogitekstiin. Kätevää, eikö totta?
--------------
Se, että puolustan jotain ministeri Arhinmäen näkemystä tai lausuntoa, ei tarkoita sitä, että kannattaisin jalkapallohuliganismia tai jotain muuta yhteiskunnanvastaista toimintaa.

Se, että kannatan translain uudistusta ja sterilointipakon poistoa, ei tarkoita sitä, että haluaisin jokaisen miehen voivan synnyttää.

Se, että kannatan sukupuolisensitiivistä kasvatusta, ei tarkoita sitä, että haluaisin kasvattaa juuri sinun pojastasi homon. 

Se, että puolustan koulujen kasvisruokapäiviä, ei tarkoita sitä, että haluaisin lopettaa Suomesta lihantuotannon juuri nyt eikä viidestoista päivä. 

Se, että harrastan klassista laulua ja pidän oopperasta, ei tarkoita sitä, että olen piiloporvari.

Se, etten kannata kerjäämisen kieltämistä lailla, ei tarkoita sitä, että haluaisin majoittaa kaikki maailman romanikerjäläiset Helsinkiin, mielellään luksusasuntoihin. 

Se, että toivoisin tuloerojen kaventuvan, ei tarkoita sitä, että rakastan Neuvostoliittoa. 

Se, että kannatan ruuhkamaksuja, ei tarkoita sitä, että haluaisin kieltää autoilun kokonaan tai tehdä siitä rangaistavaa. 

Se, että olen feministi, ei tarkoita sitä, että vihaisin miehiä tai haluaisin tappaa heidät kaikki. 
--------
No niin. Keksiikö kukaan vielä muita? Valitettavasti tämän tyyppisiin olkiukkoihin törmää huomattavan usein, huomattavan monilla palstoilla. 

Nyt on aika suunnata vaalimökille tekemään kampanjaa. Olen siellä myös huomenna lauantaina iltapäivällä sekä maanantaina, jolloin HTY:n Naisyhdistys ja Helsingin Vasemmistofeministit valtaavat punaisen tuvan! Ja tämähän ei tietenkään tarkoita sitä, että Helsingin Vassissa olisi käymässä feministinen vallankaappaus. Se on nimittäin tapahtunut jo.Ei kommentteja: