sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Vassareilla on hauskempaa

Eilen Helsingin Vasemmiston syyskokouksessa piiritoimikunnan varapuheenjohtajaksi valittu Jukka Liukkonen sanoi esittelypuheenvuorossaan haluavansa tehdä puoluetoiminnasta hauskaa. Ja näinhän sen pitää ollakin: eihän kukaan jaksa pitkän päälle toimia järjestössä, jonka protokollaan ja ohjesääntöön ei mahdu ensinkään huumoria. Olen sitä mieltä, että ainakin Helsingin Vasemmistossa ollaan tässä suhteessa jo pitkällä. Esimerkiksi viime eduskuntavaalien aikaan hyvä fiilis näkyi kauas: tapahtumat kiinnostivat ja bileisiin saattoi olla sadan metrin jono. Kiinnostus näkyikin sitten lisäpaikan saamisena.

Eilinen piirikokous oli kaikin puolin ilahduttava kokemus. Piirin reippaasti kasvanut jäsenmäärä näkyi myös kokousväen runsastumisena, ja Malmin työväentalo olikin ihan tupaten täynnä ihmisiä, joista moni oli mukana ensimmäistä kertaa. Puheenvuoroja jouduttiin rajoittamaan ehkä vähän turhankin rankasti, sillä todella monella tuntui olevan tärkeää sanottavaa. Itse kävin pitämässä puheenvuoron rasisminvastaisen työn tärkeydestä, ja ilmeisesti puheenvuoro oli väen mieleen, sillä useampikin tuli minua siitä jälkikäteen kiittelemään. No, ainakin jännitin ihan hirveästi - puhujapöntöstä puhuminen tuntuu aina vähän luonnottomalta, eikä liian alas aseteltu mikrofoni (jonka Siros-Jiri ystävällisesti uudelleenasemoi) ainakaan auttanut asiaa.

Helsingin Vasemmisto elää selvästi uudistumisen aikaa, mikä näkyi myös eilen valitussa piiritoimikunnassa. Todella moni valituksi tullut on uusi toimessaan, ja suurin osa edustaa väljästi määriteltynä omaa sukupolveani. Itsekin olin ehdolla, ja tällä kertaa äänet riittivät varapaikkaan, mistä olen vilpittömän iloinen. Edelleen varsin tuoreena helsinkiläisenä nimeni ei ole ihmisille vielä kovin tuttu, mutta eteenpäin mennään koko ajan. Onnittelen lämpimästi koko uutta toimikuntaa, erityisesti sen linkkiläisiä jäseniä Mikko Koikkalaista ja Elina Turusta sekä varoja Ilkka Levää ja Jami Järvistä - ja tietenkin vpj Jukkaa.

Tästä on hyvä lähteä eteenpäin kohti presidentinvaaleja sekä syksyllä odottavia kuntavaaleja, joissa aion asettua ehdolle. Tarkoitukseni on keskittyä kampanjassani erityisesti nuorten sekä nuorten aikuisten asioihin. Vaalipuuhastelua käynnistelen pikkuhiljaa, mutta jo nyt olen perustanut julkisen Facebook-sivun, jonka kautta puuhiani voi seurata. Hyvällä fiiliksellä, pienellä budjetilla, ilon kautta varapaikka tavoitteena :)

Ei kommentteja: