lauantai 6. elokuuta 2011

Hän ei kestä ilman naista, hän raiskaa?

Osallistuttuani Helsingin Slut Walkiin ja seurattuani koko illan useilla keskustelupalstoilla aiheesta virinnyttä debattia olen pakotettu tekemään seuraavanlaisen johtopäätöksen: miehet ovat alkukantaisia viettieläimiä, jotka vain eivät kykene hallitsemaan libidoaan nähdessään lyhyen hameen, avonaisen kaula-aukon tai korkeat korot. Nimimerkki "Beeta", kirjoittaa Hesarin jutun kommenttiraidalla näin:

En osaa sanoa tutkimuksista, enkä ole koskaan ketään sukupuoliyhdyntään pakottanut, mutta ihan näin maalaisjärjellä ja arkikokemusten pohjalta haluan sanoa, että paljastavasti pukeutunut nainen herättää sukupuolivietin voimakkaammin kuin esimerkiksi pahvilaatikkoon sonnustautunut naishenkilö.

Voi olla. Lisäksi on ilmeistä, että monet naiset pukeutuvat esimerkiksi baariin mennessään sillä silmällä, että saattaisivat löytää kapakista vaikkapa tyttö- tai poikaystävän tai miksei ihan vilpittömästi pelkkää seksiseuraa. Monet keskustelijat muistuttavat, miten pukeutuminen on viesti ja että body languagella on ihmisten välisessä kanssakäymisessä valtaisa merkitys. Kyllä, mutta miten voidaan vetää yhdysmerkit parinmuodostushakuisuuden ja raiskaukseen yllyttämisen välille? Kukapa meistä ei haluaisi näyttää viihteelle lähtiessään kauniilta, haluttavalta, jopa seksikkäältä. Siihen on oltava oikeus meillä kaikilla, niin naisilla kuin miehillä. Tämä on lutkamarssin viesti: ei meidän pidä hävetä omaa ruumistamme ja pukeutua pahvilaatikkoihin, ettemme vain tulisi raiskatuiksi. Kuten eräs Helsingin marssin kyltti julisti: Jos haluan munaa, pyydän sitä. Meillä on oikeus olla seksuaalisia, mutta meillä on myös oikeus päättää itse, miten sitä osoitamme.

Raiskaus on rikos eikä se ole koskaan uhrin vika, oli hän pukeutunut miten tahansa, liikkui hän missä tahansa, oli päihtynyt tai ei. Yksikään näistä tekijöistä ei oikeuta väkisinmakuuta eikä tee siitä vähemmän tuomittavaa.

Ei kommentteja: