torstai 24. syyskuuta 2009

Tietä taantumukselle!

Hankkijalippis- ja nappiverkkarikansan messias Timo Soini latelee Uusi Tie-lehdessä valikoituja totuuksia. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Katolilainen Soini sanoo hyväksyvänsä avioliitoksi vain miehen ja naisen liiton. Hän vastustaa avoliittoa ja hänen mukaansa "seksuaalisuus kuuluu vain miehelle ja vaimolle, koska se vain on niin".

- Mielestäni homoseksuaalit eivät voi mennä naimisiin eivätkä adoptoida lapsia, enkä hyväksy hedelmällisyyshoitoja kuin aviopareille. ...Jos luterilaisena vetelisi samat jutut, pidettäisiin aivan mahdottomana tyyppinä.

- Enkä välitä yhtään, jos minua sanotaan taantumukselliseksi, hän huomauttaa.

Mielenkiintoista, miten joviaalin kansanmiehen maineessa oleva Soini paljastuukin aikamoiseksi fundamentalistiksi. Luultavasti monet persujen kannattajat kuitenkin nielevät nämä lausunnot sen enempiä pureksimatta, vaikka samanaikaisesti kavahtavat ostoskeskuksessa huivipäistä tapamuslimia. Koska se vain on niin -turahdus kertoo kaiken siitä, miksi uskonto ja politiikka pitäisi pitää tiukasti erillään: uskonto perustuu aina uskomuksiin, joita ei voi rationaalisesti perustella (se, että jossain pyhänä pidetyssä kirjassa sanotaan niin, ei ole rationaalinen perustelu).

Tässäpä muuten mainio vinkki homofoobikoille ja muille seksuaalivähemmistöjä ja tasa-arvoa ylipäätään kavahtaville. Kääntykää katolilaisiksi. Saatte olla ihan mitä mieltä tahansa eikä ketään häiritse. Pakkohan sen on niin olla, kun Soinikin niin sanoo.

Ei kommentteja: