keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Hämärän rajamailta tukikohtaan

Tämä on hävytön mainos! Meillä on huomenna ensi-ilta, joka kaipaa enää katsojia. Sama proggis pyörii Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoassa koko viikon sunnuntaihin asti, esitykset ovat joka päivä kello 19, sunnuntaina myös kello 15. Suosittelen lämpimästi! Stoan näyttämö on mainio areena nykytanssille ja Susannan uusi teos aina kokemisen arvoinen - itse en ole nähnyt tuosta pätkääkään, joten mielenkiinto on korkealla. Toisena esitettävä Jere Nurmisen (kyllä, Urheiluruudun toimittaja)Tukikohta
on kaikin puolin mainio ja viihdyttävä, ehkä kuitenkin hieman fragmentaarinen pläjäys. Toisaalta tanssiteos, jonka loppumusiikkina soi Radioheadin Creep, ei voi olla huono.

Susanna Leinonen Company: And the line begins to blur / Jouka Valkama: Tukikohta
Liput 17/10 €
Tapahtumapaikka: Stoa
Osoite: Turunlinnantie 1 (Itäkeskus)

Kahden tanssiteoksen ilta. Suomen koreografihuippuihin kuuluvan Susanna Leinosen odotettu uusi teos And the line begins to blur saa ensi-iltansa Stoassa. Samassa illassa nähdään Tukikohta, Kansallisbaletin tanssija-koreografin Jouka Valkaman tuore sooloteos tanssija Jere Nurmiselle.

Susanna Leinonen Company: And the line begins to blur

Teos käsittelee inhimillisyyden rajapintoja. Yksilön ja yhteisön välille kasvavat jännitteet sekä teoksen visuaalisuus tuovat viitteitä niin menneestä kuin tulevasta, luoden voimakkaan ja surrealistisen maailman, jossa brutaali kauneus ja tummansävyinen maailmankatsomus kohtaavat.

koreografia Susanna Leinonen
tanssi Patrick Bragdell, Eric Ernerstedt, Elina Häyrynen, Kaisu Hölttä, Heidi Lehtoranta, Susanna Leinonen ja Laura Lohi
musiikki Kasperi Laine
puvut Erika Turunen
valosuunnittelu Matti Jykylä

Jouka Valkama: Tukikohta

Elämä on helppo nähdä sarjana valintoja ja tilanteita, joihin ei ole oikeita ratkaisuja. Katsomalla ajassa taaksepäin voi nähdä polun, joka on alkanut jostain tehdystä päätöksestä. Tarvitaan tukikohta, johon voi turvallisesti asettua ja katsoa asioita kauempaa kokonaisina. Tukikohta on puettu yhden miehen tanssiteokseksi, jossa aika, paikka ja liike kohtaavat. Se on sarja liikkeellisiä valintoja, jotka olisi voinut tehdä myös toisin.

koreografia Jouka Valkama
tanssi Jere Nurminen
valosuunnittelu Olli-Pekka Koivunen
musiikki The Ink Spots, Nine Inch Nails, Chris Isaak
teksti Samuel Beckett

tuotanto Susanna Leinonen Company, Jere Nurminen & Stoa

Yhteiskesto n. 1 h 20 min, väliaika

Ei kommentteja: