lauantai 18. lokakuuta 2008

Kampanjakuulumisia

Vaaleihin on enää viikko aikaa ja ennakkoäänestys on jo käynnissä! Muistattehan kaikki lutuiset luppakorvat käydä piirtämässä lappuseen sen kolmeviisseiskan niin täti tykkää.

Sain flaijerini ja viralliset käyntikortit torstaina. Tämän ja eilisen päivän aikana olen jo ehtinyt luukuttaa muutaman sata kappaletta läystäkkeitä Nekalan suunnalle, huomenna suuntaan propagandamateriaaleineni Iidesrantaan ja Järvensivulle. Flaikkuja ei ole kovin paljoa, joten on priorisoitava - olen ajatellut jakaa niitä pääasiassa lähialueille ja opiskelijakämppiin, joista luulisin ääniä saavani jos jostain.

Tämä viikko on ollut varsin raskas, sillä paitsi ohjelmaani on kuulunut aivan turkasesti laulua. Filharmonialla oli eilen konsertti, ja siihen treenatessa sujuivat illat leppoisasti Tampere-talossa. Toivottavasti saan kuoron ja orkesterin riveistä muutaman äänenkin. Konsertti sujui muuten aivan erinomaisesti: Hilding Rosenbergin Johannes' Uppenbarelse on äärimmäisen hieno teos, jossa vuorottelevat herkät a cappella -koraalit ja mahtipontiset orkesterivyörytykset.

Päivisin olen tavannut seisoskella Keskustorin vaalimökillä ihmisiä jututtamassa. Mielestäni tällainen kampanjointi on kaikkein mukavinta: kuuntelen mielelläni, mitä ihmisillä on sanottavaa ja otan onkeeni. Hyvä poliitikko ei vain jauha omaa manifestiaan vaan avaa korvansa kansalaisille. Esimerkiksi eläkeläisten asiat eivät itselleni ole kovin tuttuja, joten otan mielelläni onkeeni tamperelaismummojen ja -vaarien ajatuksista.

Tampereen Vasemmistoliitolla on vaaleihin erittäin hyvä lista. Todella moni on ilahtunut siitä, että yhden kauden valtuustosta poissa ollut Marjatta Stenius-Kaukonen palaa takaisin ehdolle ja mennee heittämällä läpi. Marjatta on ollut monena päivänä kopilla päivystämässä kanssani yhtä aikaa ja jututtajia sekä tsemppaajia on riittänyt. Tervetuloa takaisin!

Minua voi käydä jututtamassa vaalimökillä ensi viikolla ainakin iltapäivisin, yritän olla paikalla joka päivä. Maanantaina neljästä eteenpäin paistetaan lettuja! (Porvarit paistoivat jo viikolla makkaraa, mutta me olemme vegetaristiystävällisempiä ja hyvä niin ;))

Ei kommentteja: